Reglementările pentru transportatori și alți conducători ce tranzitează țările europene sunt adesea complexe și în continuă schimbare, astfel, încât trebuie să fii mereu la curent cu ce decizii sunt luate.
Iată principalele noutăți de care trebuie să ții cont în ce privește înregistrarea în caz de detașare a personalului în Europa.
Inregistrarea lucratorilor detasati pe teritoriul Germaniei
După cum bine știi, începând cu 1 ianuarie 2017, Germania a pus la dispoziție noul portal electronic de înregistrare al Administratiei Vamale prin intermediul căruia se transmit înregistrările salariaților detașați în Germania, conform legii salariului minim (MiLoG).
Atenție, începând din luna iulie 2017, nu mai este disponibilă depunerea înregistrărilor prin fax, perioada de tranziție fiind doar până în 30 iunie 2017. Pașii pentru înregistrarea în noul portal îl găsiți în Ghidul pentru utilizarea noului portal pentru procedura MiLoG.
Noile reguli pentru detasarea lucratorilor pe teritoriul Frantei
Pentru cei care desfășoară activități pe teritoriul Franței, este bine să știe că în afară de faptul că începând cu 01.01.2017, Guvernul francez a introdus obligația transmiterii electronice a atestatelor de detașare ale șoferilor în Franța. Din 1 aprilie curent, șoferii (și personalul mobil) vizați sunt obligați să dețină Formularul A1 când sunt detașați pe teritoriul Franței.
Acest act atestă plata contribuțiilor la asigurările sociale din țara de reședință și este eliberat, în România, de către Casa Națională de Pensii Publice.
Formularul trebuie să fie la bordul autovehiculului, dar poate fi prezentat autorităților ulterior, de către reprezentantului companiei în Franța sau de clientul care a comandat transportul.
Inregistrarea angajatilor detasati in Italia
Și Italia a introdus o nouă procedură electronică de înregistrare pentru detașarea personalului, începând cu luna martie 2017. Adesea apar, însă, întrebări privind datele introduse la înregistrare, în mod special codul de taxare. Potrivit Ministerului Muncii și Politicii Sociale din Italia, la completarea formularului ”UNI_DISTACCO_UE”, trebuie să fie introdus un cod de taxare italian, chiar dacă compania aparține unei unități de producție localizate în Italia a companiei - mamă străine.
Nu uita, informarea corectă și respectarea legislației este o prioritate pentru flota ta!