Header-OBU-4.jpg

Sfaturi despre taxa de drum HU-GO

Cum se verifică plata taxei de drum HU-GO în Ungaria

Scris de: Camelia Filip in data de: Jun 16, 2017 10:17:49 AM

Autoritatea națională de drumuri din Ungaria NUSZ (Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.) este organismul desemnat pentru verificarea utilizării neautorizate a drumurilor.

Verificarea constantă a modului în care se utilizează drumurile taxabile se face automat, fără oprirea circulației, fie prin punctele fixe disponibile pe autostrăzi și drumurile expres, fie prin cele mobile instalate în autovehiculele de intervenție.

Infrastructura tehnică însoțește sistemul existent de verificare al Companiei de Stat pentru Administrarea Autostrăzilor și este capabilă să colecteze toate datele necesare pentru identificarea vehiculelor care au omis plata taxei HU-GO chiar și în condiții meteorologice și de iluminare variabile, pe timp de zi și de noapte.

Asistența pe care o acordă NUSZ în această privință (verificarea plăților / autorizațiilor) se concretizează:

  • prin echipamente fixe (instalate pe autostrăzi)
  • prin echipamente mobile (instalate în automobile).

Echipamentele fixe de verificare a achitării taxei HU-GO identifică și stochează toate informațiile importante ale autovehiculelor care trec prin secțiunea supravegheată, din punctul de vedere al taxării (fotografie, cod de țară, număr de înmatriculare, număr de osii etc.)

Echipamentele mobile instalate în autovehicule colectează informațiile în mod continuu. În baza acestor informații, se poate determina clar dacă autovehiculul respectiv este autorizat pentru utilizarea secțiunii respective de drum.cum se verifica plata taxei de drum

 

Autoritățile maghiare au informat că, pe drumurile taxabile din Ungaria, peste 110 locații fixe și peste 55 de echipamente mobile amplasate în autovehicule de verificare ajută la supravegherea continuă a drumurilor supuse taxării.

Utilizarea neautorizată a drumurilor se sancționează cu amendă administrativă.

Amenda administrativă

Amenda administrativă pentru încălcarea regulilor se aplică în 2 moduri:

  1. verificarea la fața locului, oprind și verificând utilizatorul de drumuri;
  2. fără oprirea utilizatorului, prin aplicarea principiului răspunderii obiective față de proprietarul / posesorul înregistrat în registrul autovehiculelor.

Nu uita: În cazul cetățenilor străini, amenda impusă fără oprirea la fața locului se poate colecta și ulterior, în momentul în care utilizatorul neautorizat revine în țară!

Alege cea mai simpla metoda de plata a taxei de drum HU-GO in Ungaria: echipamentul OBU One!

Cumpara online cel mai ieftin OBU