Header-OBU-4.jpg

Sfaturi despre taxa de drum HU-GO

Aplicația OBU1 Driver pentru transportatorii internaționali

Scris de: Crina Dobarcean in data de: Apr 20, 2021 11:13:18 AM

aplicatia-obu1-driver-ungaria

SafeFleet a dezvoltat aplicația OBU1 Driver pentru a veni în întâmpinarea problemelor pe care transportatorii le întâmpinau în trecut la tranzitarea Ungariei, fiind menită să îi scutească pe aceștia de amenzi nedorite. În continuare, îți prezentăm mai multe detalii despre felul în care funcționează aplicația, care sunt beneficiile și cum îți poate fi de folos în activitatea pe care o desfășori.

Ce presupune mai exact aplicația OBU1 Driver?

Aplicația mobilă OBU1 Driver este recomandată companiilor ale căror vehicule tranzitează frecvent Ungaria și își plătesc taxele rutiere cu ajutorul unui dispozitiv OBU. Îți reamintim că, transportatorii români cu vehicule de peste 3,5 tone sunt controlați periodic la vamă privind plata taxei de drum în Ungaria.

Aplicația OBU1 Driver, ce poate fi instalată atât pe dispozitive mobile cu Android cât și cu iOS, face legătura cu sistemul automat OBU1. Această aplicație permite șoferului să fie în permanență informat cu privire la funcționarea dispozitivului OBU și situația creditului în HU-GO. 

Totodată, aplicația permite modificarea caracteristicilor vehiculului plecat la drum (masa, numărul de osii etc.), astfel încât valoarea taxei de drum să fie calculată în mod corect. După cum știm, taxa de drum pentru Ungaria este calculată în funcție de următorii factori:

  • durata călătoriei
  • categoria de drum
  • numărul de osii ale vehiculului (J2, J3, J4)
  • gradul de poluare al vehicului (3, 4, 5 euro).

Aplicația OBU1 Driver le permite șoferilor și să actualizeze informațiile și datele vehiculului, de exemplu înainte, după încărcarea sau descărcarea mărfurilor, sau oricând este nevoie pe traseu. 

De asemenea, aplicația va notifica șoferul dacă dispozitivul OBU1 este offline sau nu funcționează corect. Mai mult, un aspect deosebit de important este faptul că, prin intermediul aplicației, șoferii vor fi notificați atunci când contul HU-GO are un credit insuficient.

Pentru a putea instala aplicația, vei avea nevoie de un cont în portalul SafeFleet și, implicit, de un dispozitiv OBU1 pe care îl vei monta cu ușurință prin conectarea la bateria vehiculului. 

Care sunt beneficiile acestui sistem automat de plată a taxelor de drum?

Sistemul OBU One omologat pentru plata taxelor de drum pentru Ungaria are un modul GPS prin care este posibilă monitorizarea fiecărui tronson de drum parcurs. Acesta conține SIM card cu trafic de date inclus pentru care nu se va factura abonament lunar. În plus, este acreditat oficial de către NUSZ, compania de plată a taxei de drum, așadar se poate folosi în deplină siguranță și conformitate.

Astfel, toate beneficiile pe care le însumează duo-ul format din aplicația OBU1 Driver și dispozitivul OBU One sunt menite să eficientizeze operațiunile flotei auto în Ungaria. Plata pentru taxa de drum aferentă vehiculelor de peste 3.5 tone se va face automat de pe card și va putea fi urmărită de către administratorul flotei. În plus, vei putea salva timp prețios față de varianta în care cumperi biletele cu rută fixă, pentru că instalarea unui dispozitiv OBU1 înseamnă că poți alege orice rută, fără a o planifica de dinainte. 

Sunt cunoscute deja stresul și disconfortul la care erau supuși șoferii de camion în raport cu controalele retroactive, care îi țineau foarte mult timp țintuiți pe drum, la cozi interminabile, în condiții greu de suportat. Cu OBU One, această grijă legată de tichete și de neregulile ce puteau fi identificate în lipsa unei organizări automatizate a plăților poate fi eliminată. În schimb, la vamă va fi nevoie doar de userul și parola contului din sistem, cu ajutorul cărora se vor putea vizualiza toate datele esențiale despre ruta și despre plata taxei de drum online, efectuată ușor și rapid. 

Iar aplicația OBU1 Driver ajută șoferii să reducă riscul amenzilor și alte neplăceri aferente taxelor de drum în Ungaria.

 

Programează acum o discuție cu un reprezentant SafeFleet pentru a afla mai multe detalii despre aplicația OBU1 Driver. Până acum, SafeFleet a vândut 18.000 de echipamente OBU1, având 3.000 de clienți transportatori și o disponibilitate a sistemelor de 99%. Prin intermediul serviciilor SafeFleet, costurile pentru gestionarea flotelor auto și monitorizarea vehiculelor pot fi reduse cu până la 25%.

New call-to-action

 

 

Topics: Sisteme OBU - Taxe de drum si viniete