Header-OBU-4.jpg

Sfaturi despre taxa de drum HU-GO

Modalitati de plata a taxei HU-GO

Scris de: Camelia Filip in data de: Jul 29, 2016 3:47:00 PM

Poti plati taxa HU-GO prin achizitionarea de tichete din benzinarii sau automat, folosind echipamentele OBU. In cazul in care ai ales varianta cu OBU, exista doua variante: plata care se face cand esti un user inregistrat si plata care se face cand nu esti user inregistrat in sistem.

Ce modalitati de plata am daca sunt un user inregistrat?

Metoda platii anticipate

Daca doresti sa utilizezi metoda platii anticipate, poti face acest lucru din soldul creat la inregistrare. Daca declaratia taxei de autostrada se face folosind OBU sau un tichet de ruta, sistemul va taxa automat contul cu valoarea taxei.

Soldul poate fi refacut fie in punctele de vanzare:

1. prin cash
2. card bancar
3. card de alimentare

fie prin intermediul site-ului www.hu-go.hu platind cu:

a. un card bancar
b. ordin de plata

Alte informatii importante:

Suma transferata catre NTPS Plc este creditata celui care o cere in urmatoarea zi bancara, dupa primirea fondurilor (de ex. daca transferi fonduri intr-o zi de marti la ora 12.00, banii vor fi creditati in contul curent in aceeasi zi insa vor fi disponibili urmatoarea zi (miercuri) dimineata).

Cum platesc daca nu sunt user inregistrat?

In acest caz poti cumpara biletul doar ad-hoc. Poti sa platesti:

1. individual pentru ruta aleasa la punctele de vanzare prin modalitatile de plata disponibile (cash, card, card alimentare)
2. pe site prin aplicatia HU-GO pentru mobil.

Ce se intampla cand nu mai am bani in cont?

In acest cont in care v-ati inregistrat, puteti beneficia de functia "alerte" care va avertizeaza ca sunt prea putini bani in cont si ca trebuie sa alimentati. Veti primi notificarea in email daca ati optat pentru aceasta setare.

Cum primesc factura?

Pentru oricare dintre modalitatile de plata aleasa, veti primi factura, fie fizic in punctele de vanzare, fie pe email daca platiti prin internet.

Alte lucruri importante de stiut:

1. suma pe care o depuneti pentru alimentare trebuie folosita intr-un interval de maxim 2 ani de la depunere
2. suma minima care trebuie depusa este de 5000 HUF
3. din cont nu poate fi recuperat si nu poate fi transferat catre alt cont in cazul in care apar exceptii (de ex. v-ati hotarat intre timp sa vindeti masina).

Puteti afla informatii suplimentare pe siteul www.hu-go.hu.

Topics: Modalitati de plata